CaixaBank va guanyar 1.005 milions el primer trimestre de l’any, el 17,5% més

L’entitat reclama al Govern central i a l’oposició que arribin a «grans consensos» / Gortázar veu "confusa" la política de tipus a l’eurozona

CaixaBank va guanyar 1.005 milions el primer trimestre de l’any, el 17,5% més

PENÉLOPE MAESTRO JORDI CUENCA

1
Es llegeix en minuts
PENÉLOPE MAESTRO / JORDI CUENCA

CaixaBank guanya 1.005 milions fins al març, un 17,5% més, i eleva la nova producció de crèdit i els recursos de clients. Així ho va comunicar el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, en la presentació de resultats del primer trimestre del 2024, ahir al matí a València.

Un benefici net en el primer trimestre de l’any, davant els 855 milions del mateix període del 2023, cosa que suposa un increment del 17,5%, gràcies a la seva fortalesa financera i comercial, que li ha permès continuar recolzant famílies i empreses.

Els cinc dies de dubtes

Era inevitable que, un dia després que el president del Govern, Pedro Sánchez, optés per seguir en el càrrec després de cinc jornades de reflexió sobre la seva continuïtat, aquest assumpte d’actualitat tingués protagonisme en la roda de premsa de presentació de resultats de CaixaBank. I així va ser. A preguntes pels efectes d’aquesta qüestió sobre el banc i el sector, Gonzalo Gortázar va constatar que en els cinc dies de dubtes del líder socialista els mercats han mantingut el seu rumb sense impacte.

Notícies relacionades

A més, va advocar perquè Govern i oposició aprofitin el temps de bonança econòmica "per arribar a grans consensos".

Sobre el sector de l’habitatge Gortázar va demanar mesures que propiciïn l’entrada de capital i va assenyalar que la política de tipus d’interès "és una mica confusa", ja que hi ha "incertesa" sobre quants descensos aplicarà aquest any el Banc Central Europeu (BCE). Els mercats esperaven sis baixades i ara creuen que només en seran dues o tres, tot i que "ningú sap què passarà, pot ser que ni el BCE", va afirmar.