La Caixa obté el 3% de Puig amb una inversió de 425 milions

La Caixa obté el 3% de Puig amb una inversió de 425 milions
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El braç inversor de La Caixa, Criteria, va obtenir el 3,05% del grup Puig, de cosmètica, fragàncies i perfumeria durant el període de petició d’accions obert fa uns dies per la companyia catalana i que es va tancar ahir. La inversió compromesa ascendeix a 425 milions d’euros. La família Puig, propietària del grup que s’estrenarà divendres a la borsa, conservarà el 71,7% del capital i el 92,5% dels drets de vot. El preu de sortida se situa a la forquilla més alta prevista, 24,50 euros, cosa que suposa valorar la companyia en 13.900 milions, segons va informar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Notícies relacionades

L’empresa ha emès accions B per a inversors qualificats, entre ells Criteria; i en ven una part en aquest tipus de títols, que compten amb un dret de vot per acció, davant els cinc de les accions A en mans dels Puig. Com a conseqüència de l’operació, la companyia ingressarà un total de 3.000 milions d’euros. A més hi ha una part de fins a 390 milions concedida a Goldman Sachs Bank Europe SE, com a agent d’estabilització de l’oferta.

L’oferta ha sigut sobresubscrita múltiples vegades en tot el rang de preus, cosa que demostra "la important demanda d’inversors institucionals internacionals i nacionals", segons el grup. Marc Puig, president executiu del grup, va assegurar que l’empresa "obre un nou i decisiu capítol en els seus 110 anys d’història". El component primari de l’oferta consisteix en 51.020.408 noves accions, que ha resultat en 1.250 milions d’euros de nous fons per a la societat. Aquests fons s’utilitzaran per a finalitats corporatives generals, entre els quals, el refinançament de les adquisicions de participacions addicionals de Byredo i Charlotte Tilbury, i el suport a l’estratègia de creixement del catàleg i les marques de la Societat.