Sortida a borsa de la multinacional

La Caixa aspira a arribar a una «participació rellevant» a Puig

La compra entra dins de l’estratègia de Criteria pel potencial i el pes del grup en la indústria catalana 

Es col·locarà fins al 21% del capital

Amb aquesta operació, l’empresa evita una opa o assalt per part de competidors gegants 

La Caixa aspira a arribar a una «participació rellevant» a Puig

A. S.

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Criteria, el braç inversor de La Caixa, aspira a tenir "una participació rellevant" en Puig dins del procés de captació d’inversors que va començar ahir per part del grup de moda, fragàncies i cosmètica davant la seva sortida a borsa el 3 de maig. Tot i que l’adquisició de títols oferirà poques possibilitats d’incidir en la gestió, ja que després de l’operació de borsa la família Puig seguirà controlant entorn del 90% dels drets de vot, la vocació de Criteria és participar en un negoci "de potencial i que s’ha mostrat resilient", segons fonts pròximes a aquest hòlding.

En tot cas, la petició de Criteria és important, tot i que la part final de capital que aconsegueixi dependrà del repartiment entre les peticions, si bé per al hòlding de participacions de La Caixa aquesta compra entra dins de la seva estratègia, atesos els marges i la rendibilitat potencial que ofereix aquest negoci i el pes que la companyia, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, té en la indústria catalana. Puig sortirà a borsa el 3 de maig amb un valor de fins a 13.900 milions d’euros.

Notícies relacionades

La matriu del grup, Puig Brands, va aprovar dijous l’oferta pública de les seves accions classe B dirigida a inversors qualificats i que suposarà col·locar fins al 21% del capital. Les quatre branques de la família fundadora retindran, en funció del preu final, entre el 90,9% i el 91,8% dels drets de vot un cop es conclogui el procés, però no tindran més d’un 68% de totes les accions en el seu historial. Això es deu a la diferència de drets de vot entre els títols que es col·locaran als inversors qualificats, amb un dret polític per acció i els que vendrà la matriu del grup, amb cinc drets de vot per acció, per arribar a un total d’uns 3.000 milions.

Amb aquesta operació, Puig reté la majoria del capital i evita una oferta pública d’adquisició (opa) o assalt per part de competidors gegants com les franceses Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) i L’Oréal. La companyia destaca que, amb el seu desembarcament en la borsa, les estructures corporatives i de capital de Puig "s’alinearan millor amb les de les empreses familiars més importants del sector de la bellesa d’alta gamma a nivell mundial".