La inflació de l’eurozona baixa dues dècimes al març i se situa en el 2,4%

La inflació de l’eurozona baixa dues dècimes al març i se situa en el 2,4%

Pablo Allendesalazar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inflació de l’eurozona es va moderar dues dècimes el març, fins al 2,4%, el mateix descens que l’observat en el conjunt de la Unió Europea, que va tancar el mes amb una taxa del 2,6%, segons l’oficina comunitària d’estadística, Eurostat.

El departament estadístic confirma així els seus càlculs preliminars per a la taxa d’inflació anual de la zona euro del mes passat, en el qual la subjacent –que exclou l’energia, els aliments i el tabac i és la referència per al Banc Central Europeu (BCE)– també va retrocedir dues dècimes, fins al 2,9%.

Notícies relacionades

L’eurozona encadena així tres mesos amb descensos en la seva taxa mitjana d’inflació des que va experimentar un repunt de cinc dècimes el desembre del 2023, pujant al 2,9%, segons informa Efe.

Aquesta tendència a la baixa confirma que la inflació de la zona euro s’acosta a l’objectiu del 2% que persegueix el BCE amb la seva política monetària restrictiva i acosta la primera baixada de tipus d’interès, que el mercat situa ja amb alta probabilitat en la reunió de juny. Actualment, el banc que dirigeix la francesa Christine Lagarde manté el preu del diner en el 4,50%, el nivell més alt des del 2001.