Infraestructures
Els ports catalans s’alien per descarbonitzar el transport

Imagen del Puerto de Barcelona. /
Descarbonitzar el transport de mercaderies és l’objectiu principal de l’acabada de crear Taula de coordinació dels ports de Catalunya. Hi formen part tant les infraestructures que depenen del Govern, els 45 ports que es reparteixen de Portbou (Alt Empordà) a les Cases d’Alcanar (Montsià), com els dos de competència estatal, Barcelona i Tarragona.
"Tots compartim reptes ambientals i econòmics", va assegurar la consellera de Territori, Ester Capella, que va presidir ahir la constitució del nou òrgan, que ha de servir per establir col·laboracions i projectes comuns. És la primera vegada que es formalitza un espai de coordinació d’aquest tipus entre totes les infraestructures portuàries del país, va remarcar, acompanyada pels presidents de les autoritats portuàries de Barcelona, Lluís Salvadó, i Tarragona, Saül Garreta.
Corredor mediterrani
Notícies relacionadesLa responsable del Govern va destacar que la seva intenció és treballar "per obtenir millors prestacions i connectar-nos millor amb el corredor mediterrani", cosa que es farà gràcies a l’impuls de les terminals intermodals, ja que "cal mirar tota la cadena logística per millorar la competitivitat". "El transport ferroviari i el marítim són dos dels més nets, per tant hem d’aplicar-nos en una cosa tan fàcil i complicada com aconseguir augmentar la intermodalitat entre tots dos", va descriure gràficament Salvadó, que va recordar que tenen identificats els colls d’ampolla del corredor mediterrani on és necessari invertir per millorar la infraestructura.
Garreta també es va afegir a la petició perquè s’inverteixi en el corredor de l’Ebre: "És un mandat d’Europa que ens descarbonitzem", va insistir. La Taula es reunirà semestralment i estarà formada per la Generalitat, a través de les empreses públiques Ports de la Generalitat i CIMALSA, el Port de Barcelona i el Port de Tarragona.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se