Tributs

Cuerpo defensa fomentar les pimes si segueix l’impost bancari

El ministre sembra el dubte al parlar en condicional d’un gravamen que es troba en el pacte de legislatura entre el PSOE i Sumar

Cuerpo defensa fomentar les pimes si segueix l’impost bancari

Sara Ledo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, va defensar ahir que el disseny del futur imposat a la banca haurà de tenir en compte elements fonamentals de política econòmica, com l’evolució del cicle dels tipus d’interès, o altres objectius com el foment del crèdit a pimes, però va allunyar la seva consolidació al parlar en condicional d’un gravamen que forma part de l’acord de legislatura assolit entre el PSOE i Sumar.

Notícies relacionades

En un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum, Cuerpo va defensar l’"èxit" dels gravàmens temporals sobre banca i empreses energètiques a l’afirmar que han contribuït a fer "que aquests sectors aportin de forma més justa a l’escut social sense perjudicar la solvència del sector financer i els excel·lents resultats de les empreses energètiques". "Més endavant aquest haurà de ser també l’enfocament a l’hora de determinar com seran, en cas que es mantinguin de forma estructural o permanent", va afegir.

En el seu acord de legislatura, el PSOE i Sumar es van comprometre a "revisar" els gravàmens sobre banca i energètiques amb l’objectiu de "readaptar-los i mantenir-los una vegada que expiri el seu període d’aplicació actual", que culmina a finals d’aquest any. Però ahir el ministre va posar en dubte fins a dues vegades aquesta consolidació, que a més, va advertir, haurà "de passar per la negociació dels diferents partits" al Congrés. "Estem fent una valoració de les diferents necessitats i de l’ajust potencial", va afegir.

Temes:

Sumar PSOE