Autocontrol desestima una reclamació d’Iberdrola contra Repsol

L’organisme no veu publicitat enganyosa de combustibles renovables de la petrolera

Autocontrol desestima una reclamació d’Iberdrola contra Repsol

REPSOL - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Repsol guanya la primera batalla en la seva particular guerra amb Iberdrola. L’organisme de control publicitari, Autocontrol, ha desestimat una reclamació de l’elèctrica a la petrolera sobre publicitat enganyosa de combustibles renovables a l’apreciar que no hi va haver cap tipus d’irregularitat, segons la resolució que es va emetre el 4 d’abril. El jurat de l’organisme ha imposat a Iberdrola el pagament dels costos del procediment.

Notícies relacionades

Aquesta reclamació és independent de la demanda interposada a la petrolera per greenwashing, però la filosofia de la reclamació és la mateixa: la suposada publicitat enganyosa de la petrolera. A totes dues s’hi sumen les denúncies d’Ecologistes en Acció, la Federació de Consumidors i Usuaris (CECU) i Greenpeace España presentades davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i la Direcció General de Consum.

Iberdrola havia denunciat una promoció dels nous combustibles renovables de Repsol que, segons l’elèctrica, feien afirmacions falses, idea rebutjada ara per Autocontrol.

Temes:

Repsol Iberdrola