Revolut obre a BCN un ‘hub’ tecnològic per al sud d’Europa

El neobanc britànic té 3 milions de clients i 750 treballadors a Espanya

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nova aposta tecnològica per Barcelona com a epicentre de les operacions empresarials al sud d’Europa. El neobanc britànic Revolut va inaugurar ahir noves instal·lacions a la ciutat, que han de servir com a espai d’innovació i desenvolupament de productes per a tota aquesta regió europea que inclou països com Espanya, Grècia, Itàlia i Portugal. Les oficines –dues plantes en un dels edificis d’Aticco– tenen capacitat per a 130 persones, tot i que la voluntat és que la plantilla de la capital catalana arribi a tenir 600 treballadors a finals del 2025.

Per ara són 300, amb una política de treball cent per cent en remot, cosa que explica que el nou espai de treball tingui capacitat només per a la meitat. La idea, però, segons destaquen els responsables de la tecnològica financera, és duplicar aquest volum a finals del 2025. "L’obertura d’aquest nou hub, que serà un punt de referència per a la companyia en l’àmbit tecnològic al sud d’Europa, suposa un reconeixement del paper del mercat espanyol en el creixement de Revolut", apunta el responsable de contractacions de la companyia i director del Barcelona Tech Hub, Alex Codina.

"Planter de talent"

Notícies relacionades

L’entitat acaba d’assolir aquí els 3 milions d’usuaris (un 7,5% dels 40 milions que té a escala global), cosa que converteix Espanya en el cinquè mercat més important per a aquest neobanc. D’aquest volum, mig milió són clients captats aquest mateix any, un fet que la firma relaciona amb haver començat a operar com un banc amb caràcter general a Espanya. Aquest mercat també és el cinquè més important en termes d’ocupació, amb 750 treballadors en total contractats al país.

"Espanya és un planter de talent tecnològic reconegut a escala mundial, i amb l’auge del treball remot i la digitalització, també és un referent d’atracció de talent estranger", afegeix Codina. "Per això hem triat Barcelona com a centre neuràlgic d’operacions en l’àrea d’anàlisi de dades, enginyeria, desenvolupament tecnològic i innovació", diu el directiu.