Reynés allunya un altre intent de nomenar un CEO a Naturgy

CriteriaCaixa dona el seu suport explícit al president de l’energètica i recolza la retribució de la cúpula directiva

Reynés allunya un altre intent de nomenar un CEO a Naturgy
1
Es llegeix en minuts
David Page

Naturgy aparca de moment la recerca d’un conseller delegat després de l’intent de l’any passat i mantindrà la concentració de les funcions executives en el seu president. El mateix president, Francisco Reynés, va allunyar ahir la possibilitat de reactivar el nomenament d’un número dos i va remarcar durant la seva intervenció en la junta general d’accionistes el suport del consell d’administració del grup a l’actual model de presidència plenipotenciària, una raresa entre les grans companyies cotitzades espanyoles, que molt majoritàriament compten amb la figura de president i de conseller delegat.

"El consell d’administració elegeix en cada moment quin és el govern corporatiu adequat per a la companyia. I en aquests moments ha decidit l’estructura corporativa que tenim ara", va dir Reynés responent a un accionista que va inquirir sobre la possibilitat de reprendre el procés de nomenar un conseller delegat a Naturgy, tercera elèctrica espanyola més important i principal grup gasista.

Notícies relacionades

El 76% de vots a favor

La proposta consultiva sobre l’informe anual de remuneracions dels directius va rebre el vot a favor del 76% del capital present i un 2% de vots en contra. Els resultats revelen que Criteria-La Caixa recolza la política de sous de la companyia. CriteriaCaixa, el hòlding presidit per Isidre Fainé, va remarcar "el seu suport explícit al pla de transformació en el qual està immersa la companyia, liderat per l’equip directiu que encapçala el seu president executiu, Francisco Reynés".