Les energies renovables produeixen dos terços de l’electricitat a Espanya

El vent, l’aigua i el sol d’aquest mes de març en van disparar la generació a nivells rècord

Les energies renovables produeixen dos terços de l’electricitat a Espanya
1
Es llegeix en minuts
David Page

El desplegament massiu de noves plantes renovables està provocant un sotrac històric en la producció d’electricitat a Espanya. El sistema elèctric espanyol va aconseguir l’any passat per primera vegada produir més de la meitat de tota la seva energia amb instal·lacions de renovables i va desbordar la suma de nuclears, centrals de gas i les ja gairebé residuals plantes de carbó. El boom de les renovables ha començat a arribar a rècords fins ara impensables.

Les plantes renovables del sector elèctric espanyol van produir al març un total 14.591 gigawatts hora (GWh); així, van marcar un nou rècord i van disparar un 16% la generació verda de fa un any. Les renovables van concentrar el mes passat un màxim històric de gairebé dos terços de tota l’electricitat generada al país (el 65,2% del total) i, amb això, acumulen per primera vegada cinc mesos consecutius amb més de la meitat de la generació sent d’origen renovable, segons els registres de Red Eléctrica de España (REE), el gestor del sistema elèctric nacional.

Notícies relacionades

Amb aquesta barreja de generació cada vegada més orientada al verd, la producció sense emissions d’efecte hivernacle (en què també s’inclou la generació de les centrals nuclears) va arribar al mes al seu millor registre històric al generar el 82,2% del total de l’electricitat produïda a Espanya.

L’eòlica va tornar a regnar i acumula sis mesos consecutius com a principal font de producció d’electricitat al país.