La despesa dels turistes augmenta el 25% fins a l’abril

Hereu preveu una Setmana Santa de rècord malgrat la pluja i la vaga a Barajas

La despesa dels turistes augmenta el 25% fins a l’abril

Sara Ledo

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern augura una Setmana Santa de xifres de rècord en turisme, malgrat el mal temps i la convocatòria de vaga a l’aeroport de Barajas, que posarà la cirereta a un bon primer quadrimestre per al sector. L’Executiu preveu l’arribada fins a l’abril de 25 milions de visitants internacionals, un 20% més que en el mateix període del 2023 i un 15% més que el 2019, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El nombre de visites en aquests primers quatre mesos de l’any es traduirà en una despesa de 32.000 milions d’euros, un 25% més que l’any passat i gairebé un 50% més que el 2019, per l’efecte de la inflació.

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va celebrar aquestes dades. "Anem a una Setmana Santa de rècord", va afirmar ahir, quan va arrencar la segona fase de l’operació sortida en bona part d’Espanya.

El Servei de Direcció de Plataformes (SDP) va començar ahir una vaga a Barajas que replicarà demà, i que podria afectar mil vols, segons Efe. La vaga està dirigida contra l’empresa Serveo-Skyway i l’ha convocat la UGT amb l’objectiu de reclamar millores laborals. El ministre creu que l’aturada de l’aeroport madrileny "no afectarà" els bons números que es preveuen aquesta setmana i que "contribuiran a un primer quadrimestre també de rècord".

A partir del creixement de les visites de turistes internacionals, Hereu anticipa una desestacionalització del sector, amb l’ampliació de la temporada turística i contractes més prolongats. El ministre va posar com a exemple el cas de Mallorca, on "més del 70% de la planta hotelera ja està oberta". "És una dada inèdita que permet veure que les temporades són més àmplies", va afirmar.

Si l’alça del 20% de visitants es mantingués estable tot l’any, Espanya podria arribar als 100 milions de turistes a tancament d’any. El ministre va descartar fer estimacions. "Les previsions que tenim auguren un 2024 de rècord, però encara no tenim capacitat per dilucidar una xifra final", va dir.

Mercats emissors

Notícies relacionades

Els seients en vols internacionals per a l’abril assoleixen els 10,4 milions, un 11,4% més que fa un any, amb avanços en els principals mercats emissors en termes comparables: Regne Unit (8,4%), Alemanya (7,1%), Itàlia (16,9%) i França (6,4%).

Destaquen, un mes més, l’accelerada de Polònia i la República Txeca, amb increments de més del 40%. A més, són notables els increments en els vols procedents dels Estats Units (21%) i d’Àustria (17,1%).

Temes:

Govern UGT