Pla estratègic

Parlem amplia en 4 milions el capital per a la seva expansió

L’empresa catalana vol créixer fora dels mercats de Catalunya i València

Parlem amplia en 4 milions el capital per a la seva expansió
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa catalana de telecomunicacions Parlem va anunciar ahir una ampliació de capital de quatre milions d’euros. Aquesta injecció de fons anirà destinada a apuntalar la seva estratègia d’expansió, tant per la via d’adquirir altres companyies del sector com de refinançar el seu deute per millorar les seves condicions de pagament. La companyia presidida per Ernest Pérez-Mas apunta als mercats més enllà de Catalunya i València com les seves pròximes prioritats.

Parlem està a punt de celebrar els seus 10 anys i, en paral·lel, fa un salt quantitatiu. La teleco catalana va tancar el 2023 amb una facturació de 49 milions d’euros, el seu registre més elevat, i, per primera vegada, un resultat d’explotació (ebitda) positiu de dos milions. Sobre aquestes bases, Pérez-Mas va anunciar aquesta ampliació de capital sobre la qual tindran prioritat els socis actuals de la companyia, per apuntalar aquesta progressió positiva.

L’empresa considera l’actual context favorable, amb un reajustament dels equilibris dins del mercat una vegada es faci efectiva la ja autoritzada fusió entre Orange i MásMóvil. Junts es convertiran en el primer operador quant a volum de clients, amb uns 30 milions a Espanya. "Aquesta injecció financera permetrà a Parlem liderar operacions corporatives futures de fusió i adquisició que es poden esdevenir en els pròxims mesos després de la consolidació del mercat amb l’autorització de la fusió d’Orange i MásMóvil i la compra de Vodafone per part de Zegona, entre altres moviments", va destacar en el seu comunicat.

Captar nous clients

Notícies relacionades

Parlem confia a tancar el primer trimestre d’aquest any duplicant els resultats de captació de nous clients respecte al mateix període de l’any passat. El seu objectiu per al 2024 és doblar el seu últim ebitda i arribar als quatre milions d’euros. Fins ara els mercats català i valencià havien sigut la seva prioritat. No obstant, per multiplicar els seus ingressos pretenen créixer cap a altres mercats i a partir d’ara apunten –"a mitjà termini"– cap a la resta de comunitats autònomes.

El 2023, Parlem va decidir abandonar el negoci de l’energia. La companyia va anunciar la primavera del 2022 que havia adquirit l’empresa Ecolium Energia i que començaria a vendre instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic per a particulars i empreses. L’aposta, no obstant, no ha sigut tan profitosa com s’esperava.

Temes:

Telefonia