Repsol esclata contra Iberdrola i Ribera per acusar-la d’ecopostureig

Repsol esclata contra Iberdrola i Ribera per acusar-la d’ecopostureig
1
Es llegeix en minuts
David Page

Repsol reacciona amb duresa contra les acusacions d’ecopostureig llançades per Iberdrola i contra les crítiques de la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. El conseller delegat de la petrolera, Josu Jon Imaz, va fer un dur al·legat en defensa de l’estratègia de la companyia per impulsar la transició energètica amb totes les tecnologies que serveixin per descarbonitzar i no només mitjançant l’electrificació de l’economia.

"No podem menysprear cap energia. Descarbonitzar no és només electrificar", va sentenciar Imaz ahir en l’obertura d’una jornada de Repsol i Funseam. "Més tecnologia i menys ideologia", va proclamar per defensar la seva estratègia multienergia amb inversions en energies renovables, però també en combustibles renovables, l’aprofitament de residus o l’hidrogen verd, amb la qual pretén arribar amb emissions netes zero el 2050 i fer-ho amb energies a preus assequibles.

Notícies relacionades

Iberdrola ha presentat una demanda contra Repsol per "competència deslleial" i "publicitat enganyosa". L’elèctrica espanyola més gran acusa la principal petrolera –ara reconvertida en grup multienergia i creixent amb força en el negoci de l’electricitat– de greenwashing o ecopostureig per intentar fer passar per sostenibles i ecològiques activitats industrials que no ho són.

"A Repsol no la distraurà una demanda sense fonament jurídic", va replicar Imaz, que va atribuir la batalla legal empresa per Iberdrola al "nerviosisme" de l’elèctrica per "no estar acostumada a competir" i "acostumada a funcionar en un entorn que depèn del BOE" amb referència als negocis regulats de xarxes de distribució. Els xocs entre Repsol i el Govern han sigut continus els últims mesos. La mateixa Ribera va acusar el conseller delegat del grup de tenir un discurs "negacionista" i "retardista" sobre la descarbonització i el canvi climàti.