Alimentaria tanca l’edició del 2024 amb quasi 108.000 visitants

Alimentaria tanca l’edició  del 2024 amb  quasi 108.000 visitants

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Objectiu complert: la fira Alimentaria de Barcelona va tancar ahir l’edició del 2024 amb un registre de gairebé 108.000 visitants (més que el Mobile World Congress del febrer passat), després de quatre dies d’activitat trepidant, 3.200 empreses expositores, de les quals una quarta part han sigut estrangeres, i unes 13.000 trobades de negocis i contactes entre professionals.

L’impacte econòmic podria rondar els 200 milions d’euros, segons les estimacions de l’organització, que encara no ha tancat del tot els números. Part de l’èxit del saló, que ha ocupat set pavellons del recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, l’ha propiciat la fusió amb la fira Hostelco, dedicada a l’equipament i els serveis auxiliars a l’hostaleria i la restauració.

Notícies relacionades

"Ha sigut un rotund èxit d’internacionalització i mostra el gran poder de convocatòria d’una fira que ha reunit els principals agents del sector i compradors de països estratègics per a l’exportació de la indústria alimentària", va destacar el director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls. El saló, va afegir, "es consolida així com una de les principals trobades de negocis internacionals del sector".

Més enllà dels números, i dels 42 quilòmetres de moqueta que es van desplegar al recinte firal (com deien alguns, donarien per córrer una marató), les sensacions d’expositors i organitzadors són més que positives. El sector està en un bon moment, malgrat la inflació i les exigències que imposa l’obligació de ser més sostenibles ambientalment, i això s’ha notat als estands. Alguns han triomfat de manera inesperada: només calia veure com sortia el públic cada tarda, carregat amb bosses de caldo Aneto (de les quals es van repartir unes 50.000 unitats, segons fonts del mateix estand), de paquets amb les noves galetes de ColaCao o menjant amb fruïció snacks de Churruca i Frit Ravich, entre d’altres.