Una vaga a DXC amenaça la venda de bitllets de Renfe i els caixers

7.500 empleats de la consultora tecnològica que serveix bancs i altres empreses estan cridats a una aturada de 48 hores des d’avui

Una vaga a DXC amenaça la venda de bitllets de Renfe i els caixers
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors de la multinacional DXC estan cridats a una vaga de 48 hores a partir d’avui, una protesta que podria provocar incidències tècniques en els serveis de banca online i als caixers, a la web de l’INE o en el servei de venda de bitllets de Renfe, entre d’altres. I és que els 7.500 empleats d’aquesta firma d’origen nord-americà són els encarregats del manteniment o el desenvolupament d’aplicacions per a corporacions com CaixaBank, Banc Sabadell, Gas Natural, el RACC o l’Estat, entre d’altres.

Els sindicats CGT, CCOO, CSI, USO, Intersindical-CSC i part dels delegats de la UGT criden a la vaga a DXC per reclamar increments salarials. El sector de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) és un gremi de sous alts, la nòmina mitjana ascendeix a 3.690 euros bruts al mes, segons l’enquesta trimestral de costos laborals. Però cada vegada que el Govern apuja el salari mínim interprofessional diverses categories del conveni col·lectiu es queden per sota d’aquesta referència. Les empreses parteixen d’uns estàndards baixos per després negociar individualment amb els treballadors les seves condicions.

Rècord de facturació

"Fa uns quants anys que DXC està anunciant rècords de facturació i beneficis, va contractant més personal i ara amb el teletreball s’ha estalviat molts diners en el lloguer d’oficines. Volem que tot això també ho notin els treballadors", afirma el portaveu de CGT de Catalunya en el sector, Óscar Murciano. Segons els últims resultats empresarials, recopilats per Reuters, DXC espera uns ingressos anuals aquest exercici d’entre 13.630 milions i 13.670 milions.

Notícies relacionades

Aquesta multinacional té bastant pes a Catalunya, on ocupa unes 2.000 persones, segons càlculs sindicals.

El conflicte laboral entre direcció i sindicats està enverinat. "No hem rebut ni una proposta per part de l’empresa. En les mediacions es van limitar a enviar un advocat extern a prendre acta", afirma el representant de CCOO, Alex Samaranch. Aquest mitjà ha intentat posar-se en contacte amb DXC sense rebre resposta. La vaga està convocada per als dies 21 i 22 de març, 29 i 30 d’abril i 3, 4 i 5 de juny.