Gastronomia

Pa amb tomàquet als carrers de Tòquio

Una vintena d’empreses participen en una missió comercial per divulgar entre el mercat japonès les begudes i els aliments elaborats a Catalunya.

Pa amb tomàquet als carrers de Tòquio

Prodeca

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

El pa amb tomàquet, aquest ambaixador de la gastronomia catalana tan simple i tan saludable, va conquistar ahir els carrers del centre de Tòquio. Una vintena d’empreses catalanes, que participen en la segona edició del Catalan Food Street Show a la capital japonesa, van repartir aquesta delícia entre els ciutadans que es van acostar al Daikanyama T-Site, un complex en un dels barris més cèntrics de la ciutat, conegut per les seves botigues delikatessen, cafeteries i restaurants selectes.

Amb aquesta acció es va iniciar un cap de setmana de divulgació dels productes i de la cuina catalanes en un mercat, el nipó, que és ja un dels principals importadors de begudes i aliments elaborats a Catalunya, amb un import el 2023 de 445,25 milions d’euros i un volum de 134.185 tones de productes. En els últims 10 anys, les exportacions catalanes a aquest país han augmentat un 108,25% en valor.

Notícies relacionades

La presència dels productes catalans, des de vins, caves, olis i vinagres fins a dolços, xocolates snacks i caldos, s’ha complementa amb l’organització de dos tallers gastronòmics, a Tòquio i Kyoto, a càrrec del xef Josep Barahona i del sommelier Óscar Salmerón. A ells van assistir diferents professionals dels sectors de la distribució i restauració i prescriptors japonesos. La previsió dels organitzadors de les jornades, l’empresa pública Prodeca, és que durant aquests dies més de 3.000 consumidors japonesos provin i comprin més d’un centenar de referències de productes catalans de les firmes participants. El mateix Barahona, que porta ja tres dècades instal·lat al Japó, on regenta el restaurant L’Estudi, serà l’encarregat de mostrar aquest cap de setmana in situ com es prepara al pa amb tomàquet.

El Japó és actualment el desè mercat de destí de les exportacions catalanes i el quart fora de la UE i és també un dels que més creixement ha experimentat en els últims anys.

Temes:

Ciutadans