Panells solars

DiCaprio inverteix en l’‘start-up’ catalana d’energia SolarMente

L’actor, que entra per primera vegada en el capital d’una companyia espanyola, qualifica l’operació d’"elecció responsable"

DiCaprio inverteix en l’‘start-up’ catalana d’energia SolarMente
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

L’interès inversor de Leonardo DiCaprio en empreses que incideixin d’alguna manera a combatre el canvi climàtic esquitxa, per primera vegada, Espanya. L’actor s’acaba de convertir en soci capitalista de SolarMente, una plataforma que basa la seva proposta en la "subscripció" als panells solars perquè el desemborsament necessari per adoptar aquest sistema energètic no sigui una barrera per a les famílies. Aquesta empresa amb seu a Barcelona, que va tancar l’any passat un acord amb GNE Finance per instal·lar 10.000 conjunts de panells solars a Espanya, preveu que aquesta associació amb caires hollywoodians sigui la primera operació d’una nova ronda de finançament i que li obri com més portes millor.

La start-up no especifica quant ha invertit DiCaprio en ells, ni quina proporció de l’empresa es queda a canvi, només que ho consideren un gran èxit, tenint en compte que el seu objectiu era trobar "un ambaixador amb una xarxa molt potent i que estigués alineat amb l’esperit de l’empresa", diu el cofundador i conseller delegat de SolarMente, Wouter Draijer.

Notícies relacionades

A través d’un ‘mail’

Draijer confessa que senzillament va escriure un correu electrònic a l’equip d’inversors al voltant de l’actor i que va ser, després, quatre mesos negociant amb ells. "Som part de YCombinator –confessa l’emprenedor–. És una acceleradora molt respectada i que t’ajuda a tenir contacte amb gairebé qualsevol fundador del negoci tecnològic".

Temes:

Barcelona