Horaris marcats per la Generalitat

La major part dels establiments poden funcionar de 6.00 a 2.30 hores, més mitja hora les nits dels divendres i les vigílies de dies festius.

Horaris marcats per la Generalitat

Conxita Folguera i Laura Lamolla

2
Es llegeix en minuts
PATRÍCIA CASTÁN

La Generalitat marca els horaris dels bars, restaurants i espectacles públics que s’apliquen a tot Catalunya. Només s’apliquen ampliacions automàtiques en determinats moments, com Nadal i festes patronals, que varien segons la tipologia d’establiments. Es tracta d’un model de màxims, perquè els ajuntaments poden establir reduccions d’horari per qüestió de seguretat i molèsties veïnals.

Restaurants, bars, restaurants musicals i salons de banquets.

La normativa catalana estableix que tots poden obrir a partir de les 6.00 i tancar a les 2.30 hores com a màxim, tot i que els divendres i les vigílies de dies festius poden allargar mitja hora la jornada. Es tracta d’un marc de màxims, ja que molts restaurants opten per tancar cuines molt abans i abaixar la persiana cap a la una.

Una altra cosa són les terrasses, amb uns horaris que regulen els ajuntaments, que també poden ajustar-los a la situació de cada zona. És el que passa a Barcelona amb punts com el triangle golfo i places de Gràcia i Ciutat Vella amb tancaments avançats per la concentració d’activitat i el descans veïnal.

Bars musicals.

Els clàssics bars de copes, que no serveixen menjar, poden obrir a tot estirar a partir de les 12.00 i tancar a les 2.30 hores, també comptant amb una pròrroga de mitja hora els divendres i les vigílies dels dies festius.

Discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle.

Aquestes tres activitats tenen un marge màxim d’obertura de les 17.00 a les 5.00 hores, tot i que el tancament s’allarga una hora els divendres i les nits que són vigílies de dia festiu.

Discoteca de joventut.

Les discoteques de joventut (per a un públic de 14 a 17 anys) poden obrir a partir de les 17.00 hores i tancar a les 22.00 com a molt tard.

Sales de concert i cafès teatre.

Els locals amb aquests epígrafs d’activitat han d’obrir a partir de les 17.00 hores i tancar aa les 4.30 a tot estirar (s’allarga mitja hora més els divendres i les vigílies de dies festius).

Espectacles.

Els espectacles públics, de cine, teatre, musicals, circ i d’altres tipus poden obrir a partir de les 6.00 hores sempre que no hi hagi una normativa específica diferent al seu municipi. Han de tancar a la 1.30 com a màxim. Es poden prolongar els divendres i les vigílies de dia festiu a tot estirar una hora més.

Notícies relacionades

‘Afterhours’.

Es consideren establiments de règim especial amb autorització per obrir de les 7.00 a les 14.00 hores com a màxim.