El Consorci de la Zona Franca reivindica més presència de les dones

Pere Navarro, delegat especial de lEstat en el CZFB, al Fórum Europa Tribuna Catalunya.

Pere Navarro, delegat especial de lEstat en el CZFB, al Fórum Europa Tribuna Catalunya. / Consorci de la Zona Franca

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Quan, fa 70 anys, Seat s’instal·lava al polígon de la Zona Franca amb la promesa d’innovar i crear entorn de 1.000 llocs de treball, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) sentia perfectament realitzada la seva ambició de convertir-se en motor de l’àmbit econòmic i industrial del país. "Ara estem en una altra fase, estem parlant de nova economia, de nova indústria i de noves oportunitats –va repassar ahir el president d’aquest organisme, Pere Navarro–. I els valors han canviat: ja no estem parlant només de crear llocs de treball, sinó de crear llocs de treball des del punt de vista inclusiu".

Notícies relacionades

La reflexió ve a tomb del context que la motiva: la quarta edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), una trobada organitzada pel CZFB per "avançar de forma activa en la igualtat de gènere". Són tres dies (des d’ahir fins demà) amb més de 14 sessions i 66 ponents que, l’any passat, van atraure 2.500 assistents entre espectadors que hi van anar presencialment i públic online.

"Representem un àmbit industrial molt important que està visualitzant la indústria 4.0 i veiem que la presència de dones i de professionals als quadros directius és molt difícil de mostrar perquè no està passant", va afegir en la sessió inaugural la directora general del Consorci de la Zona Franca, Blanca Sorigué.