Fiscalitat

Hisenda amplia les campanyes d’avisos contra les incidències en l’IRPF

Hisenda amplia les campanyes d’avisos contra les incidències en l’IRPF
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hisenda ampliarà les campanyes d’avisos en l’IRPF per facilitar la correcció d’incidències en les declaracions abans d’una eventual actuació de l’Agència Tributària, dins de les accions per fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals, segons les directrius del pla de control tributari per a aquest any publicat pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En les últimes campanyes de la renda s’han produït enviaments de cartes a amos de vivendes de lloguer, entre d’altres, per recordar-los que cal consignar els ingressos per aquesta activitat en la declaració.

Notícies relacionades

A més, després d’impulsar el 2023 la simplificació del llenguatge dels documents utilitzats amb més freqüència en la seva relació amb el contribuent, l’Agència continuarà en aquesta línia amb els d’acords d’ajornament i les providències de constrenyiment. Les directrius destaquen també en aquest 2024 l’inici d’un model unificat de prevenció i control amb el focus posat en el compliment voluntari, incrementant la coordinació de les actuacions dels òrgans de control intensiu i extensiu, evitant als contribuents càrregues indirectes excessives a través d’un sistema de segmentació del cens i enfocant en tot moment la comprovació de les activitats econòmiques cap als contribuents que presentin un risc més gran.

També s’ha fet un altre pas per estrènyer el control sobre el comerç electrònic. I, en concret, sobre els venedors estrangers que simulen ser a Espanya, operen a través de plataformes digitals i eludeixen el pagament de l’IVA. Aquests operadors es registren aquí i són subjectes passius d’IVA per les vendes que realitzen consumidors finals a Espanya, però no estan realment establerts en territori espanyol i, en aquests casos, són ells i no les plataformes els que haurien de declarar i ingressar l’impost. Al no estar establerts a Espanya es complica la comprovació de la seva tributació, afirmen fonts del fisc.