Grifols, alè a la borsa després d’enviament de notes a la CNMV

La farmacèutica intenta aclarir dubtes amb comunicats i s’anota una pujada del 18%

Grifols, alè a la borsa després d’enviament de notes a la CNMV

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Celia López

Grifols va agafar aire a la borsa ahir després de tenir una caiguda del 35% aquest dijous després de presentar resultats i es va anotar una pujada del 18,35%. La companyia es va disparar fins a un 20% en l’obertura de la sessió, superant els nou euros per títol, després d’un retard en la cotització a l’entrar en subhasta de volatilitat. L’empresa va buscar ahir mirar de frenar la sagnia en els mercats amb l’enviament de fins a tres fets rellevants en cinc hores, cosa que va permetre que la cotització es mantingués a l’alça tota la sessió per sobre del 15%.

El grup va informar ahir que la due diligence per part de Haier acaba amb resultat "satisfactori", fet que accelera la venda de la seva filial a la Xina, un aclariment sobre el pagament de 266 milions a Scranton des de la matriu, una cosa que ha suscitat dubtes entre els analistes i una explicació del flux de caixa que la companyia registrarà de cara al 2024.

La venda de la filial de Grifols a la Xina, Shangai Raas (SRAAS), a Haier Group per 1.800 milions (uns 1.628 milions d’euros) és un moviment que el mercat ha percebut de forma molt positiva, ja que ajudarà a reduir el voluminós deute de 9.000 milions que el grup manté. La farmacèutica preveu utilitzar aquests 1.600 milions, al costat del que va obtenir per la venda d’altres negocis, per repagar els bons que vencen aquest any i facilitar un acord de refinançament amb la banca.

Presentació de resultats

Notícies relacionades

Els dubtes del mercat es van disparar aquest dijous després de la presentació dels resultats del 2023. La firma, que va presentar uns comptes no auditats, va assegurar que "havia rebut confirmació per escrit de KPMG que espera completar els seus procediments interns i emetre la seva opinió d’auditoria abans del 8 de març del 2024, avançant-se a la data límit de la legislació espanyola vigent".

Així mateix, Jaime Costos, actual membre del consell d’administració de Grifols, no ha firmat els comptes anuals publicats dijous per la companyia d’hemoderivats a l’estar absent "per motius personals" en la reunió del consell d’administració celebrada ahir a Barcelona. No obstant, la companyia va assegurar que Costos no ha manifestat "disconformitat amb la documentació remesa".