Grifols encaixa amb lleus caigudes a la borsa una nova ofensiva de Gotham

La casa d’anàlisi continua qüestionant en un segon informe la relació entre el hòlding inversor de la família i la farmacèutica

Grifols encaixa amb lleus caigudes a la borsa una nova ofensiva de Gotham

Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Santamarina

Gotham City Research, la casa d’anàlisis que va acusar al gener de manipular els comptes l’equip directiu de la farmacèutica catalana Grifols, ha emès un nou informe de quatre pàgines en el qual continua qüestionant la relació entre l’empresa cotitzada a l’Ibex-35 i Scranton, la societat vinculada a la família Grifols que és, al seu torn, el segon màxim accionista de la mateixa empresa, amb el 8,6%. La farmacèutica va arribar a caure un 7% en els primers compassos de la sessió, però al tancament de mercat va acabar la jornada amb una caiguda del 0,36%.

Alguns canvis positius

Notícies relacionades

Al document, Gotham reconeix que Grifols va respondre satisfactòriament a algunes de les qüestions plantejades al primer informe, que va ser publicat el 9 de gener. La firma americana reconeix com a positius els canvis en la direcció de la companyia i el Consell d’Administració, que van suposar la sortida de Víctor Grífols Roura, exconseller delegat i president. No obstant, la firma liderada per Daniel Yu manté que, "almenys, algunes de les seves preocupacions són vàlides".

La casa d’anàlisis baixista continua sembrant incògnites en la relació entre Grifols i Scranton i les seves pràctiques comptables. En l’últim punt de l’informe assenyala que l’equip directiu de la farmacèutica ha contractat Baker McKenzie per dur a terme una "anàlisi independent" de la gestió de l’empresa, tot i que denuncia que el despatx no està especialitzat en anàlisi comptable i financera.

Temes:

Grifols Borsa