Chery s’acosta a Catalunya amb les negociacions a bon ritme

Omoda, la marca del gegant automobilístic xinès, estrenarà les seves activitats a Espanya el 22 de febrer

Chery s’acosta a Catalunya amb les negociacions a bon ritme
1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Chery s’acosta a Barcelona. El principal exportador d’automòbils de la Xina posarà un peu a Europa i, com ja vam anunciar, ho farà des del port de Barcelona. La marca Omoda serà la primera a distribuir-se al nostre país (i al continent europeu) amb l’Omoda 5, i al cap de pocs mesos la seguirà una altra marca del grup, Jaecoo. Aquesta setmana, coincidint amb la celebració de l’any nou xinès (l’any del dragó), diversos directius de la companyia es van desplaçar fins a Espanya, on, el dia 22 de febrer, inauguraran les seves operacions.

Notícies relacionades

El president d’Omoda i Jaecoo, Shawn Xu, i el director general de la companyia a Europa, Danny Xia, seran presents junt amb el director general d’Omoda Espanya, Darren Tu, en l’estrena de la marca que tindrà lloc al palau de vidre de l’Ajuntament de Madrid. EL PERIÓDICO va poder parlar amb els màxims representants de les marques del grup Chery, que van manifestar el seu optimisme sobre les relacions amb Barcelona i l’opció d’establir un centre de muntatge (CKD) a la Zona Franca (a l’antiga fàbrica de Nissan).

Malgrat no haver-se tancat l’acord amb el Hub de Barcelona, format per les companyies EV Motors (Btech) i QEV Technologies, des d’Omoda confien a certificar aviat la relació. La Tribuna de Automoción va avançar un possible viatge dels directius catalans a Wuhu (Xina) per tancar l’acord i optimitzar els detalls tècnics de la planta, tot i que des del Hub admeten que aquest viatge no serà els pròxims dies.