Protesta laboral

Els treballadors de Danone esclaten contra el tancament de Parets

La plantilla es manifesta contra els plans anunciats per la companyia fa un mes i que deixen al carrer 157 empleats

Els treballadors de Danone esclaten contra el tancament de Parets

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de Danone va citar el 12 de gener els seus 157 treballadors de la planta de Parets del Vallès per comunicar-los la seva intenció de tancar la factoria. Els pegats de pintura blanca que decoren la façana de la seu, situada al carrer de Buenos Aires de Barcelona, donen compte de la ràbia que guarda la plantilla després de l’anunci. "No ens van deixar ni fer preguntes", recorda Javi, un dels empleats de Parets.

L’estupor entre els treballadors va ser total, ja que fins a aquell moment els comentaris de la direcció havien sigut d’orgull per la feina feta i els resultats obtinguts. "Pensàvem que la reunió era per anunciar-nos plans d’inversió", recorda la Verónica, que fa 17 anys que està entre les línies de producció de Parets.

"Racionalització industrial", va ser el qualificatiu que va utilitzar la direcció per comunicar el tancament. Els productes d’Oikos, Alpro i Vitalinea, que fins ara es fabricaven a Parets, els volen derivar a la planta d’Aldaia (València).

Notícies relacionades

L’anunci en va agafar a contrapeu més d’un perquè Danone va culminar l’any passat una inversió de 22,7 milions d’euros per convertir la seva fàbrica catalana en l’única híbrida del grup. Dos anys enrere, havia invertit 6,7 milions d’euros per digitalitzar els sistemes operatius de la planta.

L’empresa ha ofert als treballadors indemnitzacions de 30dies per any treballat, amb límit de 18 mensualitats, i prejubilacions a partir dels 58 anys, quanties que la plantilla qualifica d’indignants. L’empresa preveu tancar l’operació abans del 2025.