Telecomunicacions

Telefónica tanca l’ero amb més peticions de baixes del previst

La companyia i els sindicats van pactar un màxim de 3.421 sortides voluntàries i s’han apuntat al pla 3.640 treballadors

Telefónica tanca l’ero amb més peticions de baixes del previst

EUROPA PRESS - ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
David Page

Telefónica tanca els expedients de regulació d’ocupació (ero) a Espanya amb més peticions de sortida que el màxim previst. Un total de 3.640 treballadors s’han apuntat al pla de baixes, enfront les 3.421 sortides pactades entre la companyia i els sindicats, segons informen fonts sindicals. Les adscripcions desborden el límit marcat i d’aquesta manera la companyia no haurà d’executar acomiadaments forçosos.

Els treballadors podien apuntar-se als eros entre el 9 de gener i el 8 de febrer, i l’empresa confirmarà l’acceptació de les sortides voluntàries una setmana després, el 14 de febrer. Les sortides s’executaran de manera efectiva majoritàriament el 29 de febrer, però l’ero estarà obert durant un any més, fins a final del març del 2025.

Notícies relacionades

La direcció de l’empresa també s’ha reservat la potestat de vetar algunes sortides en àrees que es consideren crítiques per al grup.

Telefónica va pactar amb els sindicats de la companyia tres eros, un en cada filial espanyola, per a un màxim de 3.421 treballadors de més de 55 anys i amb una antiguitat de 15 anys en el grup, després de successives rebaixes des dels 5.124 acomiadaments plantejats inicialment. La companyia xifra en uns 1.300 milions d’euros abans d’impostos el cost que haurà de proveir per finançar les indemnitzacions vinculades a les baixes; això és, entorn de 380.000 euros per cada treballador que abandoni la companyia.

Temes:

Telefonia