El sector català creix un 8% en un any ajudat pel saló

El sector català creix un 8% en un any ajudat pel saló

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El teixit d’empreses catalanes que operen en el sector de la tecnologia audiovisual ha crescut en 300 companyies i 500 milions d’euros en només un any. I la Generalitat veu clar que un dels factors decisius ha sigut l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés més gran del món dedicat a aquesta indústria, que celebra aquest any la seva tercera edició a Barcelona. "Ens ha ajudat a posar-nos al mapa", va resumir ahir, en aquest mateix esdeveniment, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

El titular d’aquest departament va fer públiques les últimes dades de les quals disposa Acció –l’agència pública orientada a impulsar la competitivitat de l’empresa catalana–, que perfilen un sector format actualment per 4.000 empreses (un 8,3% més que el 2022), 37.000 professionals (un creixement del 14% respecte a l’any previ) i amb un volum de negoci de 7.500 milions d’euros, un altre 7% més que fa un any.

Aquest organisme, que ha elaborat aquesta radiografia en col·laboració amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, també conclou que del que més ingressa la comunitat en aquest àmbit és del desenvolupament i la producció audiovisual (un subsector que suposa pràcticament la meitat dels 7.500 milions de facturació), seguit de la publicitat i la comunicació, i la distribució i les ràdios i televisions.

Inversió estrangera

Notícies relacionades

L’informe també indica que Catalunya és el desè mercat que més projectes d’inversió estrangera capta en el sector de l’audiovisual, el cinquè en el rànquing europeu. En concret, entre el 2019 i el 2023, ha atret unes 70 operacions d’inversió d’aquest tipus, per valor de 460 milions d’euros, sobretot arribats dels EUA, el Regne Unit, França, Suècia i Alemanya.

"No només ens nodrim d’iniciatives catalanes, sinó que som tractors d’inversions, i l’ISE ens hi ajuda de forma molt decisiva", va afirmar Torrent.