El Suprem aclareix que els costos d’escola bressol són deduïbles a l’IRPF

L’AEAT va denegar a una mare el dret a pujar la deducció de maternitat per la cura dels seus fills menors de tres anys

El Suprem aclareix que els costos d’escola bressol són deduïbles a l’IRPF

ÁNGELES VÁZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ

La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha resolt un dels aspectes més discutits del dret a la deducció fiscal per maternitat prevista en la llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques i ha fixat el criteri que han d’adoptar tots els jutjats. En dues sentències estén la deducció de maternitat a les despeses d’escola bressol dels menors de tres anys, tot i que aquests centres no comptin amb autorització com a centre educatiu.

La Sala del Contenciós de l’alt tribunal declara que la intenció del legislador era beneficiar amb una deducció de fins a 1.000 euros addicionals a l’IRPF les mares treballadores tant si deixaven els petits a l’escola bressol com si ho feien en centres d’educació infantil autoritzats, perquè l’article que ho regula inclou la conjunció disjuntiva o entre els dos supòsits, malgrat el criteri contrari mantingut per l’Agència Tributària.

Notícies relacionades

Una de les resolucions anul·la la decisió de l’AEAT que va denegar a una mare treballadora el dret a l’increment de la deducció de maternitat fins a 1.000 euros addicionals a l’IRPF per les despeses de custòdia dels seus fills menors de tres anys a l’escola bressol de la Universitat d’Extremadura.

L’administració tributària argumentava que les despeses en aquests centres només són deduïbles en escoles bressol que comptin, a més dels permisos de funcionament propis d’aquesta activitat, amb una autorització com a centre educatiu atorgada per les autoritats educatives competents.