Agricultura

La filial ‘agro’ de CaixaBank va augmentar un 3% el finançament al sector el 2023

La filial ‘agro’ de CaixaBank va augmentar un 3% el finançament  al sector el 2023

Unsplash

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

AgroBank va tancar l’exercici 2023 amb un finançament al conjunt de la cadena agroalimentària de 28.441 milions d’euros, cosa que suposa un creixement del 3% respecte a l’any anterior. La línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari compta amb 1.150 oficines especialitzades distribuïdes a tot Espanya.

Entre altres productes, AgroBank destaca el préstec Agroinversió per pal·liar la disminució d’ingressos provocada pels episodis de sequera que van marcar bona part de l’any. Aquest préstec permet que les necessitats addicionals de liquiditat per fer front a aquesta campanya es puguin tornar en terminis de temps més amplis. A més, com cada exercici, es va posar en marxa la campanya de la PAC 2023 per facilitar la tramitació de les ajudes i avançar-ne la quantia, cosa que va permetre a agricultors i ramaders disposar dels fons de manera anticipada. Per facilitar i agilitzar la gestió d’aquests préstecs i ajudes, AgroBank ha tingut a disposició dels seus clients gairebé 7.000 milions d’euros en finançament preconcedit.

Notícies relacionades

El model de negoci d’AgroBank es desplega gràcies a més de 3.000 gestors especialitzats, amb coneixements concrets en funció dels tipus de cultius i ramaderies de cada població. A més, els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d’influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers. Amb tot això, un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballa amb AgroBank.

El director de AgroBank, Jaime Campos, assenyala que "l’aspiració de CaixaBank és consolidar-se com una referència no només des del punt de vista financer, sinó també com un motor en la recerca de solucions als grans desafiaments del sector, com són el relleu generacional o la despoblació dels nuclis rurals".