Ferrovial preveu arribar al Nasdaq al preu que cotitza a Espanya

La companyia anticipa que debutarà als EUA amb un valor de 36 dòlars per títol, similar als seus 33,4 en altres mercats

Ferrovial preveu arribar al Nasdaq al preu que cotitza a Espanya

CELIA LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
CELIA LÓPEZ

Ferrovial, el grup de construcció fundat per la família del Pino, preveu estrenar-se al Nasdaq aquest primer trimestre amb el mateix valor amb què va debutar a la Borsa d’Amsterdam, és a dir, a 36 dòlars per acció, segons el fullet informatiu que ha enviat la companyia a la SEC, el regulador del mercat nord-americà. Aquest preu és similar al que estan registrant els títols de la companyia a Euronext i el parquet espanyol, on cada acció s’intercanvia per uns 33,4 euros. La companyia justifica el seu interès en el Nasdaq, davant altres índexs nord-americans, a causa de la forta presència d’empreses tecnològiques i la potent revalorització que ha tingut aquest mercat. El grup cita que el Nasdaq va pujar fins a un 55% impulsat per grups com Apple, Microsoft i Nvidia.

Notícies relacionades

El document remès a la SEC analitza tots els factors de risc que envolten el seu negoci, una cosa habitual en aquest tipus de fullets. Entre els riscos als quals apunta el grup es troba el mal reputacional a Espanya del seu trasllat o la possibilitat que el Govern el penalitzi pel canvi de seu de la companyia i hagi d’abonar més impostos dels previstos. L’empresa també adverteix els seus futurs accionistes als EUA que podrien veure’s exposats al tractar de protegir els seus drets, ja que la jurisdicció aplicable a Ferrovial és la neerlandesa o l’espanyola i en cap cas la nord-americana.

Ferrovial també apunta que la liquiditat es pot veure afectada pel fet de cotitzar a tres països alhora (Espanya, els Països Baixos i els EUA).