Boeing cau a la borsa arran d’haver de paralitzar el model 737 Max 9

Els aparells de la principal competidora d’Airbus han patit diverses fallades que amenacen la confiança en la seva seguretat

Boeing cau a la borsa arran d’haver de paralitzar el model 737 Max 9

Bloomberg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les accions de Boeing van registrar una caiguda del 8% en les operacions prèvies a l’obertura de Wall Street. La caiguda es va produir després que més de 170 avions del seu model 737 Max 9 s’hagin quedat sense volar després de l’incident que es va produir divendres passat, quan una peça de gran envergadura es va desprendre d’un aparell nou (feia menys de dos mesos que estava en actiu) d’Alaska Airlines que sortia de Portland, Oregon, i va deixar un forat a la cabina mentre es trobava en ple vol. Ara seran inspeccionats per l’Administració Federal d’Aviació (FAA, per les seves sigles en anglès).

Notícies relacionades

Boeing, la principal competidora del consorci europeu Airbus, està en el punt de mira des de fa temps, ja que els seus aparells han patit diverses fallades de qualitat que amenacen d’erosionar la confiança en la seva capacitat de fabricació. L’últim incident podria penalitzar la companyia, que va acabar el 2023 amb grans perspectives per a l’any nou. "La seguretat és la nostra màxima prioritat i lamentem profundament l’impacte que aquest succés ha tingut en els nostres clients i els seus passatgers", va afirmar Boeing en un comunicat dissabte. "Estem d’acord i recolzem plenament la decisió de la FAA d’exigir inspeccions immediates dels avions 737-9 amb la mateixa configuració que l’avió afectat", afegia.

També explicava que un equip tècnic de Boeing estava recolzant la investigació de la Junta Nacional de Seguretat en el Transport sobre el succés del dia anterior.

Temes:

Borsa Avions