Telefónica gastarà 1.300 milions en l’ero per estalviar 285 milions

Telefónica gastarà 1.300 milions en l’ero per estalviar 285 milions

EP

1
Es llegeix en minuts
David Page

Telefónica ha aconseguit el suport unànime dels grans sindicats de la companyia a la retallada de plantilla a Espanya i al nou conveni col·lectiu per als pròxims tres anys. Després del suport d’UGT i Sumados-Fetico, el consell estatal de CCOO va ser l’últim a aprovar sumar-se finalment al doble acord d’ero i conveni per a les tres grans filials espanyoles del grup (Telefónica de España, Telefónica Móvil i Telefónica Soluciones). Companyia i sindicats van firmar formalment els dos acords ahir.

Centenari

La direcció de Telefónica es garanteix així la pau social en un moment clau per al grup, tant per la celebració del seu centenari aquest any i en ple terratrèmol accionarial per la irrupció en el capital de l’operadora de Saudi Telecom, l’operadora controlada per l’Estat de l’Aràbia Saudita, i la futura tornada a l’accionariat de la teleco de l’Estat espanyol a través de la SEPI.

Notícies relacionades

Telefónica aplicarà tres expedients de regulació d’ocupació, un en cada filial, per a un màxim de 3.421 treballadors majors de 55 anys i amb una antiguitat de 15 anys en el grup, després de successives rebaixes des dels 5.124 acomiadaments plantejats inicialment. La companyia xifra en al voltant de 1.300 milions d’euros abans d’impostos el cost que haurà de proveir per finançar les indemnitzacions vinculades a les baixes, segons va confirmar el grup en una comunicació a la CNMC.

L’estimació de Telefónica és que la retallada de plantilla li generarà uns estalvis anuals mitjans de despeses directes de prop de 285 milions d’euros a partir del 2025, tot i que l’operadora anticipa que els estalvis i l’impacte en generació de caixa positiu ja es notaran des del 2024, perquè la sortida d’empleats adscrits a l’ero es produirà des del primer trimestre d’aquest any. Els treballadors podran apuntar-se als eros entre el 9 de gener i el 8 de febrer, i l’empresa confirmarà l’acceptació de les sortides voluntàries una setmana després, el 14 de febrer.

Temes:

Sumar UGT CCOO