Iberia i els sindicats s’encallen i la vaga es manté per Reis

L’aturada que afecta el servei d’assistència a terra està prevista del 5 al 8 de gener

Iberia i els sindicats s’encallen i la vaga es manté per Reis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iberia i els sindicats CCOO, UGT i USO van concloure ahir la seva reunió sense obtenir un acord davant els quatre dies de vaga convocats coincidint amb la festivitat de Reis (del 5 al 8 de gener) en el servei d’assistència a terra d’Iberia (handling), després que l’aerolínia perdés la concessió del servei a vuit dels principals aeroports espanyols. La companyia va lamentar la falta d’acord amb els sindicats convocants de la vaga i va reiterar que la mera convocatòria ja ha causat "un enorme perjudici" a milers de persones que estan veient alterats els seus viatges, així com a les més de 90 companyies aèries a les quals Iberia Airport Services atén i que s’han vist obligades a cancel·lar i modificar vols.

Recol·locacions

Notícies relacionades

La protesta ha obligat a cancel·lar 444 vols, cosa que ha afectat 45.641 passatgers. La companyia va assegurar que ja havia donat solució al 90,9% d’aquests viatgers (al 80,2% els ha recol·locat en altres vols i al 10,7% els ha tornat els diners). Els clients que ho desitgin encara poden sol·licitar els seus canvis a través de la web d’Iberia, de les agències de viatge en les quals hagin realitzat la compra o del centre d’atenció al client de la companyia, que ha reforçat el seu personal, però en el qual és possible que trobin més temps d’espera de l’habitual. A més, la companyia assegura que continua treballant per recol·locar la resta segons les possibilitats, tenint en compte la complexitat de les dates i l’alt factor d’ocupació dels vols.

El conflicte té el seu origen el setembre passat, quan Iberia va perdre un concurs per gestionar el handling als aeroports de Barcelona, Palma de Mallorca, Màlaga, Alacant, Gran Canària, Tenerife Sud, Eivissa i Bilbao. És a dir, els més rellevants d’Espanya, tret del de Madrid.

Temes:

Iberia UGT CCOO