La Generalitat adjudica a Cospace l’execució del ‘hub’ financer

La Generalitat adjudica a Cospace l’execució del ‘hub’ financer
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha adjudicat a l’empresa Cospace el desenvolupament del projecte de creació d’un hub financer a l’edifici de la Borsa de Barcelona al passeig de Gràcia de Barcelona. L’adjudicació s’ha portat a terme pel procediment de concurrència competitiva. El guanyador del concurs pagarà a l’administració catalana 224.240 euros anuals durant els sis exercicis que inclou el contracte.

El projecte consisteix a "portar a terme la promoció, dinamització i competitivitat dels serveis financers al voltant de la tecnologia, les finances sostenibles i l’emprenedoria d’inversió a Catalunya". El nou operador haurà de convertir les cinc plantes de l’edifici, propietat de la Generalitat, en unes oficines especialitzades en el foment i el desenvolupament dels projectes de l’àmbit de les finances, tant nacionals com internacionals, i que recolzin empreses emergents i en fase de creixement.

Especialitats previstes

Les especialitats previstes es troben en el camp de les finances tecnològiques (fintech i insurtech); les finances sostenibles; el capital risc i d’inversió en etapes inicials (business angels); el finançament col·lectiu (crowdfunding) i de préstec (crowdlending); serveis, gestors i fons d’inversió; neobancs; sistemes de pagament digital; ciberseguretat; big data i tecnologies jurídiques (legaltech), entre altres.

Notícies relacionades

La Generalitat cedirà a l’operador l’ús de les plantes 5, 6, 7, 8 i 9 per sis anys, fins al 2029 en forma d’una subvenció en espècie. L’adjudicatària, a canvi, haurà de portar a terme les actuacions detallades en les bases del concurs i abonarà a l’administració catalana 224.240 euros anuals.

El hub financer és un projecte estratègic per al Govern. L’objectiu és posicionar la capital catalana com a centre dinamitzador de l’ecosistema financer.