Els serveis a terra d’Iberia faran vaga del 5 al 8 de gener

L’última reunió entre els agents socials i el Ministeri de Transports va acabar sense que les parts arribessin a cap acord

Els serveis a terra d’Iberia  faran vaga del 5 al 8 de gener

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Els sindicats UGT i CCOO van anunciar ahir quatre dies de vaga en el handling d’Iberia, els serveis a terra, per als dies del 5 al 8 de gener, després que suspenguessin un anunci anterior de protestes a l’espera de noves negociacions. Segons els sindicats, després d’una reunió a la seu d’Iberia entre la direcció de la companyia, els mateixos sindicats i representants del Ministeri de Transports, no es va arribar a cap acord, per la qual cosa anuncien aquesta mesura.

Notícies relacionades

La protesta es produeix després que Iberia perdés el servei de handling en vuit dels principals aeroports del país (tret del de Madrid), per la qual cosa haurà de subrogar els treballadors que prestaven aquest servei a través d’Iberia Airport Services a les noves concessionàries. Això obliga a subrogar els treballadors de cada un dels aeroports en els quals Iberia deixarà d’operar a les companyies guanyadores a cada plaça (Groundforce, de Globalia, Aviapartners i Menzies).

Els sindicats no volen aquesta subrogació perquè suposa sortir del paraigua d’Iberia, tot i que queden emparats pel conveni del sector, i demanen que Iberia faci autohandling per a totes les empreses del grup IAG –al qual pertany juntament amb British Airways, Vueling, Aer Lingus i Level. Iberia ha proposat crear un model "híbrid" participat per una empresa del grup IAG, "fins i tot explorant la possibilitat que aquest vehicle fos 100% del grup als aeroports on tingués sentit", que realitzaria el handling per a totes les aerolínies de IAG als vuit aeroports.

Temes:

Iberia