Mercadona i els sindicats pacten un nou conveni i el sou base supera els 1.500 euros

Mercadona i els sindicats pacten un nou conveni i el sou base supera els 1.500 euros

·

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mercadona ha pactat amb els sindicats un nou conveni per als pròxims cinc anys. Afecta uns 100.000 treballadors que la cadena de supermercats ocupa a tot Espanya, entrarà en vigor l’1 de gener del 2024 i durarà fins al 2028 (inclòs).

Notícies relacionades

La propietat de Juan Roig i les centrals han acordat apujar els sous base el mateix que pugi l’IPC, tot i que amb un límit del 2,5%. I si els preus pugessin per sobre d’aquest nivell, la direcció complementarà fins a un màxim del 6% l’esmentat increment, depenent també dels resultats que registri la companyia, segons un comunicat conjunt.

Quan entri en vigor el conveni, el salari base mínim per una jornada completa superarà per primera vegada els 1.500 euros bruts mensuals. El que supera el salari mínim interprofessional en un 20%. Una altra millora que la companyia haurà d’acabar de concretar és la reducció de la jornada laboral màxima el 2025. En matèria de conciliació les parts han pactat l’extensió de vuit caps de setmana de descans complets a l’any per als empleats de logística i magatzems de venda online.

Temes:

Mercadona