Seguretat Social

Calcula com et queda la pensió el 2024: això és el que cobraràs | CALCULADORA

Calcula com et queda la pensió el 2024: això és el que cobraràs | CALCULADORA

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat aquest dimecres la dada d’inflació avançada de novembre, que segons l’última reforma de les pensions serveix per calcular quant pujaran totes les prestacions contributives a partir de l’any que ve. Les quanties augmentaran a partir de l’1 de gener del 2024 un 3,8%, tant les de jubilació com les de viudetat o les d’orfandat.

Notícies relacionades

Més de 10 milions de pensionistes es veuran beneficiats per aquest mecanisme de revalorització automàtic de les seves prestacions. La seva paga a final de mes conservarà així el poder adquisitiu.

Aquest mecanisme automàtic aprovat en la reforma de les pensions de la passada legislatura no regeix per a les pensions no contributives i per a aquestes caldrà esperar la decisió política del Govern central, que haurà de valorar quina xifra plasma al ‘Butlletí Oficial de l’Estat’ (BOE) abans de final d’any. La previsió inicial de l’Executiu és revaloritzar aquestes pensions no contributives un 6,8%, si bé el percentatge definitiu podria ser més baix.

Primera taula:
Temes:

Pensions