Les aerolínies preveuen un "rècord històric" de passatgers el 2024

Les companyies auguren que 4.700 milions de passatgers d’arreu del món volaran l’any vinent, pels 4.540 milions del 2019

Les aerolínies preveuen un "rècord històric" de passatgers el 2024

SARA LEDO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El març del 2020 la irrupció de la pandèmia del coronavirus va deixar el 90% dels avions de tot el món sense enlairar-se durant mesos. Va ser la "pitjor crisi en la història de l’aviació", segons la va qualificar llavors el conseller delegat de l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA), Alexandre de Juniac. Després de tres anys tenint números vermells, que van acumular unes pèrdues totals de 169,12 milions d’euros, les aerolínies tornaran a guanyar diners aquest any i ja anticipen un 2024 amb un "rècord històric" pel que fa a passatgers.

Preus alts dels carburants

Notícies relacionades

La IATA calcula que l’any que ve uns 4.700 milions de passatgers d’arreu del món pujaran a un avió, per davant dels 4.540 milions del 2019. Mentre que en el cas del benefici net la xifra se situarà molt a prop dels números prepandèmia, quan les aerolínies van guanyar 24.460 milions d’euros. Segons les previsions, les companyies tancaran l’any amb prop de 21.600 milions d’euros –per sobre del resultat previst fa sis mesos–, que s’elevaran fins als 23.826 milions l’any ve. Quant a la facturació, el sector arribarà a un nivell sense precedents, tot i que els costos continuaran sent alts a causa del preu del carburant.

Per regions, la IATA preveu que Europa acabi l’any "més fort de l’esperat, malgrat els problemes de capacitat i limitacions de l’oferta. Entre els riscos en l’horitzó per aquesta regió, se situen un "mercat laboral ajustat i la guerra d’Ucraïna i el Pròxim Orient".

Temes:

Aerolínies