Fainé presideix el consell filantròpic de les caixes europees i mundials

El president de la Fundació La Caixa i de la CECA es proposa continuar potenciant el model social de les entitats

Fainé presideix el consell filantròpic de les caixes europees i mundials
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Isidro Fainé, president de la Fundació La Caixa i de la CECA, la patronal de caixes i bancs creats per aquestes, ha sigut nomenat president del nou Consell Social i Filantròpic de l’European Savings and Retail Banking Group (ESBG) i de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes, entitats de les quals és vicepresident i president, respectivament. Des d’aquest organisme Fainé pretén continuar potenciant el model social de les caixes.

Per la seva banda, l’alemany Helmut Schleweis, president de l’Associació de Caixes d’Estalvis Alemanyes, ha sigut designat president honorari del Consell Social i Filantròpic. Els nomenaments hauran de ser ratificats pel Consell del WSBI, que tindrà lloc les pròximes setmanes.

El WSBI, que el 2024 celebrarà el seu centenari, és l’associació de banca minorista més gran del món. L’entitat va ser creada a Milà el 1924, i actualment agrupa 96 membres de 71 països i inclou gairebé 6.400 entitats financeres i bancs minoristes, amb un total de 2,1 milions de clients i 13,25 bilions de dòlars en actius.

El nou Consell Social i Filantròpic va ser creat en el marc del consell d’administració del WSBI celebrat a Marràqueix a l’octubre. La seva creació representa un pas endavant per al WSBI i els seus membres en la seva estratègia cap a un enfocament més compromès i socialment conscient en el panorama financer global.

Notícies relacionades

Funcions principals

Les principals funcions del nou consell seran liderar i impulsar l’obra social que porten a terme els membres del WSBI, donant visibilitat a les actuacions de l’entitat en l’àmbit social, reforçant el seu paper, i alhora fomentar l’intercanvi d’experiències i de coneixement, i promoure la cooperació entre els membres per desenvolupar iniciatives conjuntes.