El súmmum del lloguer a Barcelona: un «àtic» de 12 metres quadrats per 650 euros al mes

IDEALISTA

1
Es llegeix en minuts

El preu dels lloguersdins de les grans ciutats voreja l’absurd en segons quins casos. Acostumats a veure xifres molt per sobre del que s’ofereix, alguns usuaris han quedat bocabadats amb un dels anuncis d’Idealista. «Lloguer d’àtic a travessia de les Corts», apareix promocionada aquesta vivenda per 650 euros mensuals a Barcelona.

Fins aquí, sembla una oferta de lloguer com qualsevol altra. No obstant, si accedim a la informació del pis topem amb un espai útil de tot just 12 metres quadrats. «Moblat amb un sofà llit, bany, cuina amb nevera, vitro individual elèctrica i una pica per rentar els plats», descriu l’oferent, que reconeix les petites dimensions d’aquesta «habitació».

Distribució del pis ofert /

IDEALISTA

Reaccions a les xarxes

Notícies relacionades

Com es podia esperar, les reaccions a les xarxes socials han sigut immediates: «A Barcelona ja es lloguen trasters i sales de comptadors com si fossin vivendes. Com més petita, més rendibilitat, que diuen els experts», denuncia un internauta. Un altre assegura que aquesta pràctica no pot ser legal: «A un forat de 12 m² no li poden donar cèdula d’habitabilitat, i sense cèdula no es pot llogar».

Quant a la fotogaleria de l’anunci d’aquest àtic, «ideal per a estudiants que vulguin viure sols en comptes de compartir pis en una habitació», tot just apareixen imatges de l’interior de l’edifici, ja que se’n mostra l’accés, les finestres, la terrassa i diverses instantànies de monuments de la capital catalana com la Sagrada Família.