La compravenda de vivendes s’enfonsa un 28% a Catalunya

EUROPA PRESS - Archivo

1
Es llegeix en minuts

 La compravenda de vivendes va aguditzar la seva caiguda al setembre i es va enfonsar un 28,8% a Catalunya, per sobre de la mitjana de l’Estat del 23,7%, respecte a un any abans, en un context marcat per les successives pujades dels tipus d’interès i el conseqüent encariment del finançament.

En el conjunt d’Espanya es van registrar 44.086 compravendes de vivenda, la xifra més baixa d’operacions des de l’abril, i el mes de setembre amb menys operacions des de fa tres anys, segons les dades difoses aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A Catalunya, es van efectuar 6.670 operacions de compravenda de vivendes davant les 9.373 d’un any abans. D’aquestes 6.670, un total de 6.174 van ser de vivenda lliure i 496, de vivenda protegida. Per la seva banda, 1.155 van ser vivenda nova i 5.515, vivenda utilitzada.

A més de la caiguda interanual, si es compara amb el mes anterior, agost, la compravenda de vivendes es va reduir a tot Espanya un 10,5%, cosa que situa el descens acumulat des de començaments d’any en el 8,5%. A Catalunya, la caiguda en relació amb el mes d’agost va ser del 5%.

Al setembre les compravendes de segona mà, les més nombroses al representar més del 81% del total, van seguir a la baixa i van registrar una caiguda a tot Espanya del 24,5% respecte al mateix mes del 2022, fins a comptabilitzar 35.908 transaccions.

Notícies relacionades

Per la seva banda, les transaccions de vivenda nova també van baixar, un 19,7% interanual, fins a les 8.178 operacions. Amb aquesta dada presenta taxes negatives en deu dels 13 últims mesos. En els dos casos es tracta dels descensos més grans que registren des del juliol del 2020.

En l’acumulat de l’any, les transaccions de vivenda utilitzada s’anoten una caiguda del 9,5%, mentre que aquelles de vivenda nova moderen el seu descens al 4%.

Temes:

Vivenda