Prestige

La justícia britànica veta a Espanya el cobrament de la indemnització de l’assegurança del Prestige

El magistrat veu «irreconciliable» la sentència amb el laude d’un arbitratge al Regne Unit que eximia la companyia de pagar Espanya

La justícia britànica veta a Espanya el cobrament de la indemnització de l’assegurança del Prestige

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal britànic ha dictaminat aquest divendres que Espanya no pot executar la sentència que obligava la companyia d’assegurances del naufragat petrolerPrestige a pagar fins a 855 milions d’euros per la catàstrofe mediambiental desencadenada pel seu enfonsament el 2002.

El jutge Christopher Butcher, de la cort comercial del Tribunal Superior, va estimar el recurs de la companyia d’assegurances London Steam-Ship Owners’ Mutual Insurance Association Limited contra l’execució d’una sentència de l’Audiència Provincial de la Corunya, que va trobar la companyia d’assegurances responsable d’indemnitzar l’Estat per l’abocament tòxic a les costes de Galícia el novembre del 2002.

Notícies relacionades

En la seva decisió, el magistrat veu «irreconciliable» la sentència amb el laude d’un arbitratge al Regne Unit que eximia la companyia de pagar Espanya.

Segons el seu parer, reconèixer aquella decisió del tribunal gallec seria contrari al principi de «‘res judicata’» («cosa jutjada») que regeix a Anglaterra.