Catalunya torna a superar els 3,7 milions d’ocupats malgrat una tornada a l’escola fluixa

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya ha registrat un augment de l’ocupació de 9.394 treballadors durant el mes de setembre, respecte a l’agost, fins a consolidar un xifra total d’ocupats de 3,7 milions afiliats a la Seguretat Social. Malgrat que ha sigut el setembre més fluix des del 2019, el mercat laboral català ha aconseguit tancar el mes per sobre de la simbòlica cota dels 3,7 milions de treballadors en actiu, un rècord històric que va batre durant aquesta primavera, però que després del final de la temporada turística a l’agost va perdre.

A diferència del conjunt d’Espanya, que en termes d’atur va registrar el seu segon mes consecutiu d’augments, les províncies catalanes van veure descendir el nombre d’inscrits a les oficines públiques del SEPE. Catalunya va deixar una reducció de 3.440 persones respecte a les heretades del mes d’agost, fins a un total de 335.432 aturats. És la xifra d’aturats més baixa en un mes de setembre des del 2007, abans d’esclatar la crisi immobiliària i financera.

Catalunya ha salvat els mobles aquest setembre quant a creació d’ocupació, ja que el més habitual en el mapa autonòmic espanyol han sigut els números vermells. Amb la significativa excepció de la Comunitat de Madrid, que fins ara arrossegava un mal 2023 i que ha liderat aquest setembre la creació d’ocupació, amb 47.764 nous afiliats a la Seguretat Social.

Notícies relacionades

Una xifra cinc vegades superior a la registrada per Catalunya, que ha vist com els saldos negatius de Tarragona (-5.337), Lleida (-6.249) i Girona (-14.081)–que han fet la liquidació a les últimes contractacions de la temporada turística i/o de la campanya de la recollida de fruita– li han anat en contra. La província de Barcelona, amb un increment de 35.060 ocupats, sí que va registrar un saldo positiu al setembre.

En el duel entre locomotores, des de començament d’any Catalunya ha crescut en 113.989 ocupats, davant els 41.399 de la capital espanyola; és a dir, Madrid ha aportat des de començament d’any quatre vegades menys treballadors en actiu al conjunt d’Espanya.