En una sentència

El Suprem clarifica el teletreball: la caiguda de la xarxa o anar al lavabo no recau en el treballador

El Suprem clarifica el teletreball: la caiguda de la xarxa o anar al lavabo no recau en el treballador
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Social del Tribunal Suprem ha dictat una sentència en la qual clarifica les condicions en les quals es desenvolupa el teletreball. D’aquesta manera estableix que l’empresa no pot repercutir en el treballador els temps d’interrupció de la xarxa elèctrica o de desconnexió a internet per causes alienes a la seva voluntat.

Notícies relacionades

Tampoc pot computar com a temps de descans el necessari per acudir al lavabo i atendre les seves necessitats fisiològiques, de manera que no és procedent la recuperació de jornada o reducció del salari per aquestes situacions. L’alt tribunal s’ha pronunciat així al resoldre una demanda de conflicte col·lectiu plantejada per les organitzacions sindicals, en interpretació de les previsions del Conveni Col·lectiu de Contac Center.

L’alt tribunal ha rebutjat el recurs de cassació presentat per l’empresa Extel Contact Center contra la sentència recorreguda de l’Audiència Nacional del 10 de maig del 2021, que va donar la raó als treballadors en el conflicte col·lectiu que mantenia en relació amb les condicions en les quals s’exerceix el teletreball.