Aturada

Un error informàtic obliga a aturar les 14 plantes de Toyota al Japó

L’error en el sistema «impedeix les comandes de les peces» i la companyia informa que, en principi, no és un ciberatac

Un error informàtic obliga a aturar les 14 plantes de Toyota al Japó
1
Es llegeix en minuts

El fabricant japonès de vechicles Toyota Motor va suspendre aquest dimarts les operacions en les seves catorze plantes al país asiàtic, per un error en el sistema informàtic i sense previsió de quan podrà reprendre-les.

«Es tracta d’un error del sistema que impedeix les comandes de les peces. No sabem quan es podrà recuperar, però estem intentant reprendre les operacions», va dir un portaveu de la companyia a EFE, que va apuntar que, en principi, no es tracta d’un ciberatac.

La firma amb seu a Aichi (centre del Japó) ha anunciat avui inicialment la suspensió de les seves operacions de 12 de les seves plantes, a les quals es van sumar 2 instal·lacions més. D’aquesta manera van quedar paralitzades la totalitat de les seves 28 línies de producció repartides en 14 fàbriques domèstiques. El grup automotriu continua investigant les causes de l’incident i de moment desconeix quan podrà reprendre els treballs en les seves plantes.

Les accions de Toyota Motor, que van obrir en positiu aquest dimarts a la Borsa de Tòquio, van arribar a la pausa de mitja sessió amb un descens del 0,38% després de conèixer-se la notícia.

Notícies relacionades

La suspensió d’avui es produeix després que el març passat l’empresa hagués d’aturar la producció a totes les seves fàbriques domèstiques arran d’un ciberatac en un dels seus proveïdors que va afectar la seva plataforma de comandes. Aquell incident va portar també Toyota a suspendre totes les operacions en les seves 14 plantes de producció, incloent-hi les de les seves marques Hino i Daihatsu, cosa que va suposar una caiguda de la producció prevista de 13.000 unitats, entorn d’un 5% del seu volum mensual.

Les autoritats japoneses van analitzar el cas per determinar el seu origen, que es va produir poc després que diversos països alertessin de la possibilitat que Rússia efectués atacs d’aquest tipus sobre objectius de països que han recolzat les sancions en contra seu per la invasió d’Ucraïna.

Temes:

Toyota Japó