Conjuntura

La confiança empresarial d’Alemanya empitjora per quart mes i cau a mínims des de l’octubre

L’institut IFO certifica que «l’economia alemanya encara no està fora de perill»

La confiança empresarial d’Alemanya empitjora per quart mes i cau a mínims des de l’octubre

Michael Kappeler/dpa - Archivo

1
Es llegeix en minuts

La confiança dels empresaris alemanys ha registrat a l’agost el quart retrocés mensual consecutiu, segons reflecteix l’índex elaborat per l’Institut de Recerca Econòmica de Munic (IFO), que s’ha situat en 85,7 punts des dels 87,4 del mes passat, la pitjor lectura des de l’octubre del 2022.

«El sentiment entre els directius alemanys s’ha enfosquit encara més», ha destacat Clemens Fuest, president de l’IFO, que ha assenyalat que la insatisfacció de les empreses amb la situació actual de negoci ha arribat al pitjor nivell des del 2020, mentre que continua augmentant el pessimisme. «L’economia alemanya encara no està fora de perill», ha remarcat.

En concret, l’avaluació de la conjuntura actual per part dels empresaris germànics ha caigut a l’agost per cinquè mes consecutiu, i s’ha situat en 89 punts, enfront dels 91,4 del juliol, la pitjor lectura des de l’agost del 2020, mentre que les expectatives han baixat a 82,6 punts des dels 83,6 del mes anterior, en mínims des del novembre del 2022.

Per sectors, en les manufactures s’ha registrat un empitjorament de la confiança a causa de més insatisfacció amb la conjuntura actual, mentre que les expectatives continuaven sent marcadament pessimistes en vista de la disminució de les noves comandes.

Notícies relacionades

En el sector serveis, el clima empresarial s’ha refredat notablement com a resultat del deteriorament de la situació actual i l’expectativa també d’un empitjorament en els mesos vinents, mentre que al comerç les empreses han valorat la seva situació actual com a molt més negativa.

Així mateix, en el sector de la construcció, l’índex de clima empresarial ha continuat caient en picat, ja que les empreses estaven notablement menys satisfetes amb la seva situació i el pessimisme sobre els mesos vinents s’ha fet encara més generalitzat.

Temes:

Alemanya PIB