El PP critica Sánchez per no informar Feijóo de la candidatura de Calviño al BEI
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La candidatura de la vicepresidenta primera en funcions, Nadia Calviño, per presidir el Banc Europeu d’Inversions (BEI) no ha provat gens bé al PP. El coordinador general dels conservadors, Elías Bendodo, ha titllar d’«anomalia democràtica» que el president del Govern, Pedro Sánchez, no n’informés prèviament Alberto Núñez Feijóo. A més, ha intentat sembrar el dubte sobre si el líder dels socialistes està intentant recol·locar els seus ministres davant la seva impossibilitat de ser investit president novament.

«És una anomalia democràtica més que Sánchez, davant la candidatura a un òrgan tan important, no truqui al líder de l’oposició per parlar d’això, cosa que demostra la seva supèrbia i la seva arrogància en totes les seves decisions», ha sentenciat Bendodo en una roda de premsa celebrada a Ceuta. També l’ha acusat de «mentir», al·legant que Sánchez va assenyalar Calviño com la seva «veu econòmica» en la campanya a les eleccions generals i que ara es tracta de la seva «veu econòmica interina».

Ha sigut en aquest punt en el qual Bendodo ha especulat que Sánchez hagi pres aquesta decisió per buscar-li una sortida a Calviño. «Veient que no tindrà prou suports per a la investidura, està començant a pensar a recol·locar els seus ministres», ha dit. Ara bé, la també ministra d’Economia ha assegurat que seguirà al capdavant de les seves funcions, tant ara com si Sánchez aconsegueix formar un nou Govern, fins que a finals d’any s’hagués de fer càrrec de la presidència del Banc Europeu d’Inversions si és elegida.

Insistir sense els suports

Notícies relacionades

Bendodo també ha aprofitat per insistir que és Feijóo qui hauria de ser el pròxim president d’Espanya. Mantenint l’estratègia que van llançar tot just tancar-se les urnes de reivindicar que com a guanyadors de les eleccions són els que han de governar, malgrat no tenir els suports necessaris, el coordinador general del PP ha recalcat que tenen 50 diputats més que Sánchez per a la investidura, fet que acosta el PP «al semàfor verd». Els conservadors compten amb el suport de Vox i d’UPN, però aquests suports no arriben a la majoria requerida de 176 ‘sís’.

A més, ha insistit que Sánchez ni tan sols té garantits els suports de Sumar, malgrat que Yolanda Díaz no ha deixat d’insistir que hi haurà un nou Govern de coalició. Sí que és cert que el líder socialista encara té una complexa negociació per atraure el seu bloc a ERC, EH Bildu, PNB, BNG i aconseguir el ‘sí’ de Coalició Canària i, almenys, l’abstenció de Junts. Aquest dijous, la constitució de les Corts serà una primera prova de les majories que té cada un.