El BCE «s’acosta a l’objectiu» en matèria d’inflació, diu Lagarde
1
Es llegeix en minuts

El Banc Central Europeu (BCE) «s’acosta a l’objectiu» d’aconseguir una inflació de 2%, després d’«avançar molt en el combat contra la inflació», va declarar diumenge en una entrevista al diari francès ‘Le Figaro’ Christine Lagarde, presidenta de l’emissor europeu. «De totes maneres, la política monetària va començar a produir els seus efectes per fer disminuir la inflació», va dir.

«S’ha avançat molt en el combat contra la inflació»

«Es veu en les xifres del crèdit, alhora sobre les taxes d’interès [...] i els volums de crèdit que van a la baixa, així com la demanda de crèdit de les empreses», va afegir.

Preus desaccelerats

Notícies relacionades

Respecte a les especulacions entorn d’una pausa sobre l’alça dels tipus després del setembre, la presidenta de la institució va dir que «potser hi haurà un nou augment de les taxes directores, o potser una pausa».

«Una pausa, qualsevol sigui la data, al setembre o més tard, no seria necessàriament de caràcter definitiu», va advertir. L’alça dels preus en la zona euro s’ha desaccelerat en els últims mesos, però segueix en un nivell alt de 5,5%, segons les xifres del juny.