Als aeroports de Palma i Eivissa

Immobilitzen més de 500 ensaïmades venudes de manera fraudulenta a les Balears

Es tracta d’un producte congelat que es venia com a fresca i que s’ha fabricat fora de les Illes

Immobilitzen més de 500 ensaïmades venudes de manera fraudulenta a les Balears
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern balear ha immobilitzat més de 500 ensaïmades comercialitzades de manera fraudulenta als aeroports de Mallorca i Eivissa.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa aquest divendres, a partir d’una denúncia del Consell Regulador Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ensaïmada de Mallorca, es van portar a terme una sèrie d’inspeccions.

Així, la primera va tenir lloc a l’aeroport de Palma el 10 de juliol passat, i es van immobilitzar 34 ensaïmades llises i 21 de crema. D’altra banda, a l’aeroport d’Eivissa, la inspecció es va realitzar aquest dijous i es van immobilitzar 328 ensaïmades llises i 135 de cabell d’àngel.

Des de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local van comprovar que les ensaïmades s’havien elaborat i congelat per una indústria de fora de les Balears, que van ser transportades fins a les Illes congelades, i que es comercialitzaven com a producte fresc, sense indicar en l’etiquetatge que es tractava d’un producte descongelat.

A més, a l’aeroport de Palma es va trobar un rètol amb la indicació ‘Ensaïmada de Mallorca’ i, segons ha explicat la Conselleria, aquests productes no estan acollits a l’IGP.

Així mateix, s’ha donat trasllat a la Direcció General de Salut, ja que tant a l’aeroport d’Eivissa com al de Mallorca, van trobar ensaïmades de crema amb vuit mesos de vida útil i això «podria ser un risc per a la salut».

Notícies relacionades

Per això, des de la DG de Qualitat Agroalimentària i Producte Local s’han començat a tramitar els corresponents expedients sancionadors.

Finalment, des de la Conselleria han recordat que per comprar una Ensaïmada de Mallorca és fonamental que el consumidor comprovi que hi ha la menció ‘Mallorca’ en l’etiquetatge del producte, així com el logotip oficial de l’IGP Ensaïmada de Mallorca.

Temes:

Balears