Els patrons avalen que Garamendi es perpetuï com a president de la CEOE

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’assemblea general de la patronal CEOE ha aprovat la modificació dels seus estatuts que suprimeix la limitació de mandats i permet al seu president, Antonio Garamendi, perpetuar-se en el càrrec més enllà del 2026. L’organització empresarial també ha endurit els requisits perquè candidatures alternatives es puguin presentar, elevant el nombre d’avals necessaris. Els patrons també han avalat que el president pugui revalidar el càrrec sense votació pel mig, sempre que cap candidat alternatiu aconsegueixi arribar a aquesta nova cota de suports mínims per forçar una votació.

Notícies relacionades

Garamendi ha aplicat, un any després de ser reelegit per al seu segon mandat, un canvi d’estatuts que no va defensar durant la breu campanya electoral. I ho ha fet sense gairebé resistència. La principal organització que ha confrontat obertament en el passat recent amb Garamendi, la catalana Foment del Treball, ja va publicitar aquest dimarts passat que votaria a favor del canvi d’estatuts. El seu president, Josep Sánchez Llibre, ha anat donant gestos d’entesa amb Garamendi des que la seva vicepresidenta, Virginia Guinda, no va aconseguir batre Garamendi en els comicis passts.

El canvi en els estatuts eleva el nombre de suports que necessitarà un candidat alternatiu per presentar-se. Actualment cal reunir 20 avals de quatre organitzacions diferents. Ara es passa al 10% d’avals de sis organitzacions. Ara com ara, en la CEOE hi ha més de 200 organitzacions i conjuntament reuneixen 820 avals.