Turisme

Interior reforça amb 311 policies els controls dels grans aeroports aquest estiu per evitar cues

El Govern destina en ple boom del turisme efectius addicionals al control de passaports als sis aeroports amb més augment de trànsit de vols internacionals en la temporada alta

Interior reforça amb 311 policies els controls dels grans aeroports aquest estiu per evitar cues
1
Es llegeix en minuts
David Page

El Ministeri de l’Interior ha dissenyat un pla de reforç d’efectius policials als grans aeroports espanyols de cara a l’estiu per atendre el boom de trànsit aeri que s’espera durant les vacances i després de diversos xocs en els últims anys amb les aerolínies espanyoles per les seves queixes pels problemes de cues i temps d’espera als controls de passaports en alguns dels centres.

La Policia Nacional destinarà 311 agents addicionals per a la gestió del control de passaports als sis aeroports en què més creix volum de trànsit de vols internacionals durant la temporada alta amb l’objectiu d’evitar llargues cues, segons confirmen a El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica, fonts oficials del departament d’Interior.

La Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres i els diferents llocs fronterers aeris, a nivell local, han fet una planificació operativa específica per reforçar el nombre de policies que exerceixen tasques d’inspecció fronterera amb serveis extraordinaris als aeroports més grans. Les plantilles de Policia Nacional, segons destaquen des d’Interior, destinades als aeroports es dimensionen en funció del flux de passatgers procedents de fora de l’espai Schengen en coordinació amb Aena, el gestor de la xarxa d’aeroports espanyols.

Per aeroports

Notícies relacionades

Segons les dades d’Interior, a l’aeroport de Madrid-Barajas es destinaran 143 agents addicionals; 62 a Palma de Mallorca; 49 agents extra a Alacant; 40 a València; 10 a Màlaga; i el reforç serà de 7 agents a l’aeroport de Lanzarote. A més d’aquest reforç que s’aplicarà de manera permanent aquests sis aeroports durant l’estiu, la Policia Nacional també augmentarà els serveis extraordinaris de la plantilla en les jornades amb més afluència de vols als mateixos aeroports, a més de a l’aeroport de Barcelona-el Prat.

En els últims anys, en els períodes de més trànsit vacacional –estiu i Setmana Santa, singularment– les companyies aèries han denunciat problemes de cues als controls de passaport. L’Associació de Línies Aèries (ALA), la patronal que agrupa 60 companyies aèries que operen al mercat espanyol, s’ha anat queixant de la falta de policies en alguns aeroports per fer el control de viatgers extracomunitaris. Unes crítiques que el Ministeri de l’Interior i Aena rebutgen i s’ha insistit en moments de més queixa per part de les aerolínies que no havien rebut reclamacions de passatgers per aquesta raó.